Interne competitie

prijzenAls lid van SSV Filadelfia kun je meedoen met de verenigingscompetitie. Deze interne competitie wordt gehouden voor de disciplines KKG (kleinkaliber geweer), KKK (kleinkaliber karabijn) en KKP (kleinkaliber pistool) op de 12 meter banen. Voor de KKG en KKK disciplines mag er in drie houdingen geschoten worden, te weten: geknield, liggend en staand. Alle disciplines worden volgens de in het KNSA-reglement gestelde normen geschoten. Voor KKG en KKK zijn dit kaarten met 5 visuelen per schijf en voor KKP zijn dit kaarten met 1 visueel per schijf.
Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergaring worden de prijswinnaars bekend gemaakt en ‘gehuldigd’. Hun namen worden vereeuwigd op onze ‘wall of fame’.Voor alle disciplines geldt dat er voor de competitie minimaal twaalf setjes van 4 kaarten per jaar geschoten moet worden (5 schoten per kaart). De setjes kunnen het gehele schietseizoen door geschoten worden. De deelnemer bepaald op deze manier zelf wanneer en in welk tempo hij of zij de competitie schiet. Indien er voor een wapengroep of schiethouding minder dan twaalf maal geschoten is, dan kan men voor betreffende wapengroep of schiethouding niet gekwalificeerd worden. Verder is het mogelijk om zich te kwalificeren voor meerdere disciplines en schiethoudingen.

Competitie Noord

De Competitie Noord is een wedstrijd die door zeven schietverenigingen in het noorden van Nederland is georganiseerd; SSV Filadelfia, SV Coevorden, SV Duel, SV ’t Veen, SV De Tolschutters, SV Lucas Aardenburg en SV Vulpes Vulpes. Uitgangspunt van de competitie is het deelnemen aan een leuke wedstrijd waarbij de deelnemende schutters op verschillende locaties series gaan schieten en zo kennis maken met collega-schutters van de andere verenigingen.
Er wordt geschoten in de disciplines KKK en KKG in de houdingen liggend en knielend. Een beurt bestaat uit 60 wedstrijdschoten binnen een tijd van maximaal 65 minuten. Om in aanmerking te komen voor een klassering dienen schutters aan 4 van de 6 wedstrijden deel te nemen.

Landelijke Postcompetitie

Voor pistoolschutters wordt jaarlijkse de landelijke postcompetitie gehouden. In deze competitie schieten de schutters vijf beurten op de eigen schietbaan, waarna de beste deelnemers worden uitgenodigd voor de landelijke finale in Harderwijk.

Overige wedstrijden

Naast de eerder genoemde competities, is er uiteraard de mogelijkheid om aan diverse wedstrijden deel te nemen.
Regelmatig worden er door de noordelijke diverse wedstrijden georganiseerd voor alle disciplines. Kijk voor de actuele agenda op baanplanner.eu.